Wethouder Nelleke Vedelaar roemt de unieke locatie
Gedeputeerde Monique van Haaf

Duurzame tuin voor kopers De Weezenlanden

24 maart 2017

Op donderdag 23 maart 2017 hebben wethouder Nelleke Vedelaar van de gemeente Zwolle en gedeputeerde Monique van Haaf van de provincie Overijssel samen het symbolische startsein gegeven voor de bouw van de eerste woningen in nieuwbouwproject De Weezenlanden te Zwolle. Dit deden ze door een waardecheque voor de eerste kopers te overhandigen aan drie kinderen die binnenkort in de nieuwe wijk komen wonen.

De Weezenlanden is een oude ziekenhuislocatie aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, tegen de Stadsgracht. De unieke locatie wordt momenteel herontwikkeld naar een hoogwaardige wijk met circa 290 woningen. Volgens wethouder Vedelaar: "Het mooiste plekje van Zwolle". Tijdens de sloop van het ziekenhuis bleek dat een aantal oude gebouwen dienst deden als winterverblijf voor duizenden vleermuizen en gierzwaluwen. Deze diertjes hebben inmiddels een nieuw onderkomen gekregen, ondermeer op het dak van het provinciehuis. Ook in de nieuwe wijk komen twee grote winterverblijven. Maar Novaform gaat nog verder om de flora en fauna in de wijk te bevorderen.

Workshop door Lodewijk Hoekstra
Middels het Novafonds ondersteunt Novaform lokale initiatieven en goede doelen rondom bouwprojecten. Ditmaal steunt het Novafonds NL Greenlabel, opgericht door tuin- en Landschaps- ontwerper Nico Wissing en tv-tuinman Lodewijk Hoekstra. NL Greenlabel bevordert het gebruik van duurzame producten en materialen en groen in de ruimste zin van het woord. Lodewijk Hoekstra geeft namens het Novafonds aan alle kopers een workshop 'Duurzame tuinaanleg'. Ze worden hierbij geïnspireerd en leren hoe ze hun tuin of balkon zo ecologisch mogelijk in kunnen richten.

Na het uitreiken van de cheque kregen alle toekomstige bewoners een vogelhuisje mee om in hun nieuwe tuin te hangen of op het balkon te plaatsen. De huisjes zijn gemaakt door stichting Hobbycentrum Nijmegen.

Groot enthousiasme voor het plan
De eerste fase van De Weezenlanden bestaat uit 73 woningen, waarvan 24 grachtenpanden en herenhuizen, 11 koopappartementen, 26 huurwoningen voor Syntrus Achmea en 12 huurwoningen voor Openbaar Belang. Deze worden gerealiseerd door KlokGroep. Alle woningen in deze fase waren snel verkocht. Hetzelfde enthousiasme verwacht Novaform bij de verkoop van de tweede fase die nog voor de zomer van start gaat.


Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal