De Novaform² van Ilse van der Kampen

21 februari 2022

Novaform heeft een eigen maateenheid: de Novaform². Hiermee vertellen we over de door ons toegevoegde waarde aan een project. Wat wij als heel normaal ervaren, ís vaak niet zo normaal. Hoe ziet Ilse dit?

Hoe lang ben je in dienst?
"Toen ik 5,5 jaar geleden bij Novaform solliciteerde, had ik nog niet eerder van deze vastgoedontwikkelaar gehoord. Ik werkte bij een advies-/implementatiebureau waar ik voor de overheid vooral aan de proceszijde van projecten werkte. Wel had ik mijn pijlen gericht op een rol als projectontwikkelaar in de regio Eindhoven. Toen ik de vacature bij Novaform voorlegde bij een familielid met ervaring in de vastgoedwereld , zorgde zijn antwoord "het is naar buiten toe een zakelijk bedrijf en intern een hele leuke club" ervoor dat ik om was. Ik begon in juli 2016 als junior projectontwikkelaar en kon zo eindelijk met de inhoud van projecten bezig gaan."

Wat is er in de afgelopen 5 jaar het meest veranderd in je werk?
"De grootste verandering zie ik in mijn persoonlijke groei. Als junior projectontwikkelaar liep ik mee met een collega en werkte ik vooral onder begeleiding. Door alle opgedane ervaringen ben ik gegroeid in verantwoordelijkheid, en werk ik nu zelfstandig als projectontwikkelaar."

Wat betekent de Novaform² voor jou?
"Als projectontwikkelaar zorg ik ervoor dat een bestaande vierkante meter wordt getransformeerd naar de Novaform² vol woongenot. Dat genot bestaat uit de woning zelf én de complete woonomgeving. Samen zorgen zij voor een veilig thuisgevoel, en zijn dus erg betekenisvol voor onze eindgebruikers. Met iedere Novaform² wil ik waardevolle ruimtes realiseren, iedere vierkante meter moet kloppen. Ook streef ik ernaar om bij ieder project de klant volledig te ontzorgen door alles zeer goed uitgedacht te hebben.
Binnen Novaform heb ik de rol op me genomen om interne processen te verbeteren en ben ik voor ons nieuwe DMS-systeem een vraagbaak voor alle collega’s binnen de Holding. Op die manier optimaliseer ik ook nog onze kantoormeters!"

Wat spreekt jou het meest aan in jouw werk?
"De diversiteit aan werkzaamheden maakt mijn werk het meest boeiend. Bij het ene project bereid ik de verkoop voor, terwijl ik me bij het andere project bezighoud met het stedenbouwkundig ontwerp. De meeste ervaring heb ik met het uitontwikkelen van een plan, dat zie ik als mijn sterke kant. Ik ben iemand die dóór wil, die graag verder gaat. Wat dat betreft past dat ook goed bij de uitontwikkelingsfase van een project. In een voortraject kan het proces namelijk meermaals alle kanten op gaan, en is de koers niet altijd recht vooruit. Het interessante daaraan is de ruimte tot groei.
En wat me enorm aanspreekt is dat ik mijn werk kan doen op een manier die bij me past, ik hoef me niet anders voor te doen dan ik ben. Er heerst geen haantjes-cultuur; we hebben een gelijkwaardig en fijn gemengd team. Daar wordt ook goed op gelet bij het vinden van nieuwe collega’s, dat de teammatch bestaat."

Op welk project ben je het meest trots?
"Het meest trots ben ik op Lage Heide in Valkenswaard, wat ik zie als het project van mijn persoonlijke groei. Het was het eerste project waar ik als junior projectontwikkelaar bij betrokken werd. Toen deed ik alles samen met de senior projectontwikkelaar, tot ik er op een gegeven moment alleen voor stond en zelf moest doen waar ik voorheen bij mee kon kijken. Nu is het volledig míjn project en nadert het plan zijn voltooiing."

Wat doe je het eerste als je thuiskomt?
"Zeker 1 en soms 2 keer in de week ga ik meteen na het werk hardlopen. Dat doe ik samen met mijn partner, hoewel we niet hetzelfde tempo lopen. Dan rijden we samen naar de trimbaan om te lopen en af te schakelen van de werkdag. Ik ben daar sinds de komst van corona mee begonnen om bewust aan mijn conditie en gezondheid te werken, en ik houd het nog steeds vol. Ik vind het inmiddels zelfs leuk!"

Vertel eens iets verrassends over jezelf?
"Ik weet niet of ik iets verrassends over mezelf kan vertellen? Ik doe wat ik doe, ik ben wie ik ben. Ik denk dat ik teveel een open boek ben om verrassend te zijn."

Welke dromen heb je voor jezelf?
"Ik ben niet echt een dromer. Ik probeer vooral niet te wachten met dingen die ik graag wil doen. Het is wel een droom van me om een keer op vakantie te gaan naar Canada en daar te toeren met een camper en vooral veel mooie wandelingen te maken."

Wat is typisch Ilse?
"Ik ben een echte regelaar en organisator. En als ik niet tussen de vrienden en gezelligheid te vinden ben, vind je me wandelend in de natuur terug."

De Novaform²

De Novaform2 vertelt het verhaal waarom projecten, mensen en technieken zo bijzonder zijn en hoe deze bijdragen aan specifieke wensen vanuit de markt. Ze visualiseert onze visie naar de wereld: een omgeving creëren die de verandering in tijd kan doorstaan. De Novaform² schept zo meer ruimte. Nu en in de toekomst. Meer over de Novaform² lees je hier.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal