De Novaform² van Bert Simpelaar

4 mei 2021

Novaform heeft een eigen maateenheid: de Novaform². Hiermee drukken we de door ons toegevoegde waarde aan een project uit. Wat wij binnen Novaform als heel normaal ervaren, ís vaak helemaal niet zo normaal. Hoe ziet Bert Simpelaar dat?

Wat houdt je functie in?
"Als commercieel manager probeer ik gronden te verwerven die geschikt zijn voor woningbouw. Dit kunnen landbouwgronden zijn of binnenstedelijke locaties. Daarbij word ik door het bedrijf enorm goed gefaciliteerd om mijn werk goed te kunnen doen, daardoor is het wel een teamprestatie. De aandacht voor een plan komt als mijn werk gedaan is en het project concreet wordt. Zulke persmomenten zijn niks voor mij, ik hoef niet tussen de projectbetrokkenen op de foto te staan. Daarom noemen ze mij ook wel de 'stille kracht'; ik doe mijn werk aan het begin, maar in dat stadium kan vrijwel nooit de openbaarheid worden gezocht. Hoewel ik het soms wel van de daken wil schreeuwen, zo trots kan zijn als we weer met een mooi plan aan de slag kunnen gaan!"

Wat betekent de Novaform² voor jou?
"De projectlocaties waar ik mee bezig ben, kennen nog geen Novaform². In mijn werk ben ik daar ook nog niet mee bezig. Ik zit met mensen aan tafel die hun grond willen verkopen aan de partij die er de meeste zekerheid voor biedt. Ik voeg daar persoonlijk als waarde aan toe dat mensen het ons gunnen. Zo breng ik vierkante meters bij Novaform binnen, het zijn mijn collega’s die daar de Novaform² aan toevoegen. Als voor de eindgebruiker de optimale ruimte is gerealiseerd en ik de Novaform² later, volledig in gebruik, weer tegenkom, ben ik er trots op dat het ons weer is gelukt."

Wat is er veranderd in je werk en in de markt?
"Ik doe dit werk al 22 jaar voor Novaform. In die tijd heb ik mezelf zien groeien en de markt zien veranderen. De woningmarktcrisis van dertien jaar geleden kende zijn weerga niet. De markt was volledig ingestort, maar nu zitten we weer aan de top. Woningen in de periferie worden nu makkelijker verkocht, omdat mensen zoeken naar betere betaalbare woonruimte. Nu thuiswerken meer de standaard is, maakt de afstand tussen wonen en werken minder uit. Ik denk dat dat zal zorgen voor meer spreiding in Nederland."

Op welk project ben je het meest trots?
"Mijn eerste zelf verworven project ligt in Bergen op Zoom, ’t Harinkhof. Ik kon toen nog geen gebruik maken van Google Maps en reed rond om potentiële projectlocaties te noteren. Dan zocht ik een lokale makelaar op voor meer informatie over de plek. Zo kwam ik ook aan deze locatie aan de oude binnenhaven in Bergen op Zoom. Die heb ik op de manier waarop Novaform graag zaken doet, namelijk met persoonlijke aandacht en vol vertrouwen, op eigen kracht kunnen kopen. Ik vind dat een van de mooiste projecten die we ooit gerealiseerd hebben."

Misschien leef ik al in mijn droom..

Wat spreekt jou het meest aan in jouw werk?
"Ik voel volledig de ruimte om mezelf te zijn, tussen mijn collega’s en bij alle partijen waarmee ik aan tafel zit. Omdat ik werk op basis van integriteit en openheid, en Novaform graag samen wil werken, komt werk naar me toe. Hierdoor wordt mijn werk ook een stuk makkelijker, ervaar ik het bijna niet als werken."

Wat doe je als eerste als je thuiskomt?
"Mijn vrouw werkt 3 à 4 dagen in de week als vrijwilliger bij de dierenambulance. Als haar nachtdienst om 18 uur start en ze opgeroepen wordt, ga ik soms met haar mee. Zo hebben we gisteravond twee jonge haasjes gered, en een valkparkiet. We maken samen van alles mee. Ik vind dat leuk om te doen, ook omdat het in zo’n ander daglicht staat dan mijn werk in de vastgoedwereld.
En ik ben ook wel een beetje verslaafd aan mijn iPad. Die brengt mijn hoofd in een andere wereld, en laat me even afschakelen - terwijl ik geen stress heb van mijn werk. Het moeilijke aan acquireren zijn de dienende positie die ik heb en mensen die niet doen wat ik wil. Dan is het fijn om mezelf even helemaal te verliezen in spelletjes op de iPad."

Welke dromen heb je nog voor jezelf?
"Eigenlijk heb ik die niet, ik ben daar misschien wel te oud voor. Of misschien heb ik die al gerealiseerd, leef ik al in mijn droom. Elke week komen mijn kleinkinderen een hele dag en blijven ze bij ons slapen. Dat vinden alle kinderen thuis, en ik, echt heel leuk! We vormen dan een groot harmonieus gezin waar gezelligheid en drukte is. Lekker gezond oud worden, zoals het nu is."

Wat is typisch Bert?
"Ik ben een flapuit, heel extravert, misschien te goed van vertrouwen, een pleaser, ik wil het iedereen naar de zin maken. En ik geniet van het leven."

De Novaform²

De Novaform2 vertelt het verhaal waarom projecten, mensen en technieken zo bijzonder zijn en hoe deze bijdragen aan specifieke wensen vanuit de markt. Ze visualiseert onze visie naar de wereld: een omgeving creëren die de verandering in tijd kan doorstaan. De Novaform² schept zo meer ruimte. Nu en in de toekomst. Meer over de Novaform² lees je hier.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal