Dankzij het Novafonds een half jaar feest in gemeente Bergen op Zoom

Van nieuwbouwproject Nieuw Altere zijn de woningen van de eerste fase opgeleverd. De bouwwerkzaamheden voor de tweede fase zijn inmiddels gestart. Op woensdag 3 november gaf wethouder Barry Jacobs het symbolische startsein voor het plan door een cheque uit te reiken aan stichting Kip en Apie kinderfeestjes uit Bergen op Zoom.

Peter Verhulst en Hilde Bruning ontvingen de cheque van €4.000,- uit naam van het Novafonds. Ieder kind verdient een kinderfeestje en iedere ouder wil zijn kind dat ook geven. Niet alle ouders hebben daar de financiële middelen voor. Stichting Kip en Apie kinderfeestjes zorgt ervoor dat ieder kind een verjaardagsfeestje kan vieren. Naast het geven van feestjes organiseren zij kledingacties, oliebollenacties, een pannenkoekenpicknick en een groot Sinterklaasfeest. De stichting is enorm blij met de donatie.

Hier kunnen wij in ieder geval voor een half jaar feestjes van organiseren!

Het Novafonds ondersteunt lokale initiatieven rond bouwprojecten die Novaform ontwikkelt. Novaform reserveert een deel van haar verdiensten voor het ondersteunen van die initiatieven. Die reserveringen zijn, samen met een aantal potentiële initiatieven, ondergebracht in het Novafonds. Dit keer was stichting Kip en Apie kinderfeestjes de gelukkige. De cheque werd mede aangeboden door De Kok Bouwgroep en Baas Makelaars.


Nieuw Altere

In Halsteren komen 51 nieuwbouwwoningen aan de groene en rustige Wouwseweg, op de grens van de Rode Schouw en De Schans. De woningen zijn verdeeld over 2 deelplannen. De woningen kenmerken zich door een luxe en klassieke architectuur. Binnen deze architectuur heeft iedere woning toch zijn eigen unieke uitstreling, door bijvoorbeeld het gebruik van verschillende kleuren in de gevels. Hierdoor ontstaat een speels en afwisselend straatbeeld. Alle woningen zijn voorzien van een royale en diepe tuin en een bodemwarmtepomp.


Fase 1

Het eerste deelplan bestaat uit 26 nieuwbouwwoningen aan de Wouwseweg. Alle woningen in dit plan zijn in oktober 2021 opgeleverd. De (toekomstige) bewoners van dit deelplan zijn volop aan het klussen en inrichten. De gemeente is bezig met het aanleggen van de bestrating en beplanting.


Fase 2

Het tweede deelplan ligt een paar honderd meter verder richting het noordwesten aan de Wouwseweg, helemaal aan het begin van de weg. Dit deelplan (Wouwseweg 1) bestaat uit 25 woningen. De ruwbouw van deze woningen is onlangs gestart en inmiddels in volle gang. Zonder vertraging zal deze fase in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd worden.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal