Een stijlvolle nieuwe wijk die aansluit op de historische binnenstad van Zwolle

Bouwproces Zwolse wijk 'De Weezenlanden' volledig in beeld gebracht

11 november 2020

Aan de rand van de historische binnenstad van Zwolle, tegen de stadsgracht, heeft Novaform ziekenhuislocatie Weezenlanden herontwikkeld naar een hoogwaardig nieuwbouwproject met 284 woningen. Het oude Isala ziekenhuis heeft plaatst gemaakt voor een mix van woonhuizen en appartementengebouwen die door KlokGroep zijn gerealiseerd.

Eerder hebben we een timelapse van de sloop en de bouw van de eerste fase gedeeld. Ook de film van de tweede en derde fase is nu gereed. Het is prachtig om te zien hoe de hele wijk langzaam opgebouwd wordt. We zijn met de opnames gestart in augustus 2015 en in juli 2020 werden de laatste foto's gemaakt. De camera heeft in die vijf jaar 127.948 foto's geschoten vanuit de toren van de Dominicanenkerk tegenover de bouwlocatie. Onze dank gaat dan ook uit naar de Stichting Dominicanenklooster Zwolle, die dit mogelijk maakte.

Om een compleet beeld van de gehele realisatie te geven, hebben we naast de filmpjes van de verschillende fases ook een korte film gemaakt die het totale sloop- en bouwproces in drie minuten laat zien. We zijn erg blij met het eindresultaat: De Weezenlanden is een aanwinst voor Zwolle. We hopen dat ook onze opdrachtgevers en de bewoners trots zijn op hun nieuwe wijk. We wensen iedereen veel woonplezier!

Alle filmpjes zijn te vinden in de slider aan de bovenzijde van deze pagina.


Progressie de Weezenlanden Zwolle

Herontwikkeling ziekenhuisterrein Weezenlanden Zwolle

Timelaps van de bouw van de Weezenlanden in Zwolle

De Weezenlanden Herontwikkeling ziekenhuisterrein (bouwfase augustus 2018 - juli 2020)

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal