Bewoners zorgboerderij A-part hebben de cheque in ontvangst genomen
Woningen eerste fase
Woningen tweede fase

Bouw eerste woningen in plan Nieuwe Oogst – Repelakker van start!

Op woensdag 12 juli gaf wethouder Ben Brands van de gemeente Landerd het symbolische startsein voor de bouw van de eerste 28 woningen in nieuwbouwproject Nieuwe Oogst – Repelakker door een cheque uit te reiken aan Zorgboerderij A-part.

In september vorig jaar sloot de gemeente een overeenkomst met Novaform Vastgoedontwikkelaars BV en KoLat Wonen BV om sociale huurwoningen en koopwoningen in plan Nieuwe oogst te bouwen. In totaal gaat het om 52 woningen. Hiermee wordt een flinke impuls gegeven aan de woningbouw in Landerd.

Dit nieuwe bouwplan zorgt er voor dat er beweging komt in de Landerdse woningbouw, er ontstaat meer variatie en biedt kansen voor starters. Het plan sluit aan bij het plan van de gemeente om honderd extra statushouders te huisvesten. Als er inwoners doorstromen naar deze nieuwe woningen, kunnen in de woning die ze achterlaten statushouders worden gehuisvest.

De dolgelukkige Marc Makkinga van zorgboerderij A-part ontving de cheque uit naam van het Novafonds. A-part is een kleinschalige, zelfstandige zorgboerderij in het buitengebied van Zeeland (gemeente Landerd). Op de zorgboerderij werken mensen met een verstandelijke beperking. Naast dagbesteding organiseert de zorgboerderij ook logeerweekenden voor jongeren. In het centrum van Zeeland beschikt A-part ook nog over een atelier, waar in kleine groepjes geschilderd wordt. Een prachtig initiatief, dat het Novafonds graag ondersteunt. Het Novafonds is een initiatief van Novaform Vastgoedontwikkelaars waarmee zij samen met de partners (in dit geval Alphons Coolen, KoLat Wonen, Credit Linked en A-naar-B Makelaars) in een project lokale initiatieven en goede doelen rondom bouwprojecten ondersteunt.

Bewoners en huurder ontvingen van A-part een potje zelfgemaakte jam om de 'Nieuwe Oogst' te vieren en Marcel Horvers van Novaform ontving een schilderij van A-part. Novaform was erg verrast door dit mooie en persoonlijke geschenk en bedankt alle medewerkers van A-part.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal