Bouw deelplannen 'Witte Berk' & 'Rode Beuk' in Lage Heide van start

Op donderdag 15 juni gaf Wethouder Wijnen van de gemeente Valkenswaard het startsein voor de bouw van 52 woningen in nieuwbouwwijk Lage Heide. Onder toeziend oog van alle kopers werd – onder het genot van de heerlijke zonnestralen en een hapje en een drankje – de start van de bouw gevierd. Het startsein werd gegeven voor twee deelplannen: 43 woningen in ‘Witte Berk’ en 9 patiobungalows in ‘Rode Beuk’ (de bouwwerkzaamheden van de 9 patiowoningen starten in september).

Ter gelegenheid van deze mijlpaal werd namens Project Zuid (samenwerkingsverband tussen Bouwbedrijf Van Gisbergen en Novaform Vastgoedontwikkelaars) vanuit het Novafonds een cheque van €2000,- overhandigd aan het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). IVN gaat met het bedrag enkele mooie natuurinitiatieven opzetten. Zo worden er voor de zangvogel in het nabijgelegen natuurgebied ‘De Dommel’ nestkasten opgehangen en geven ze de torenvalk in hetzelfde natuurgebied een nieuw onderkomen in de vorm van een ruime nestkast, die op een hoge paal in het gebied wordt aangebracht.

Naast de initiatieven in het natuurgebied, gaat het IVN samen met de nieuwe bewoners aan de slag met het plaatsen van nestkasten voor mezen in de woonwijk. De mezen gaan een natuurlijke bestrijdingen vormen voor de eikenprocessierups die in de grote eikenbomen binnen het plan wonen. Een mooi initiatief dat Project Zuid graag ondersteunt.

De verwachting is dat de bewoners van beide deelplannen nog voor de zomer van 2018 de sleutel van hun nieuwe onderkomen in ontvangst kunnen nemen.

Over nieuwbouwplan Lage Heide
In het Valkenswaard ontstaat een compleet nieuw woonwijk, bestaande uit circa 330 woningen. Het plan heeft een grote variëteit aan woningen, die op subtiele wijze worden ingepast in het groen en de historie van het gebied. De prachtige woonwijk wordt gerealiseerd door Project Zuid, een samenwerkingsverband tussen Bouwbedrijf Van Gisbergen en Novaform Vastgoedontwikkelaars

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal