Bouw De Hoogheden deelplan 1 van start

24 november 2020

Huybregts Relou is gestart met de realisatie van De Hoogheden deelplan 1, onderdeel van de wijk Koningsoord in Berkel-Enschot. De Hoogheden bestaat uit 67 woningen, is een nieuwbouwproject in de gemeente Tilburg en maakt onderdeel uit van de wijk Koningsoord. Koningsoord is een nieuwbouwwijk met een dorps karakter, waar de komende jaren circa 750 woningen worden gerealiseerd. Koningsoord is het nieuwe sfeervolle centrum van Berkel-Enschot, op het voormalige kloosterterrein waarbij het kloostergebouw een markante historische aanwezigheid blijft.

Cees Seelen, voormalig architect-eigenaar bij LSWA Architecten: “Bij het ontwerpen van de woningen heb ik de dorpse sfeer van Berkel-Enschot als uitgangspunt genomen en dat voel je door het hele plan. Het plangebied is niet heel erg groot, maar heeft wel een aantal heel bijzondere plekken die allemaal om een specifieke invulling vragen. Geschakeld, vrijstaand, hoek- en tussenwoningen, grote woningen, kleine woningen en bijzondere woningen op bijzondere plekken…er zullen straks weinig of helemaal geen woningen identiek zijn. Dit leidt er uiteindelijk toe dat het gehele plangebied een zekere samenhang kent en goed gaat aansluiten bij de bestaande omgeving. Ik ben ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan het creëren van een fijne woonomgeving.”

Een impuls voor heel Koningsoord

Alle woningen in deelplan 1 zijn inmiddels verkocht. Naar verwachting worden de eerste woningen eind 2021 opgeleverd.
De woningen in De Hoogheden deelplan 2 bestaan uit boerderijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele koopwoningen in De Hoogheden deelplan 2 beschikbaar. Kijk voor meer informatie op www.dehoogheden.nl.

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal