Bouw De Bosrand deelplan 1 in Landgoed in den Houte gestart

In een prachtig groen deel van nieuwbouwproject Landgoed in den Houte in Noordwijkerhout komt De Bosrand. Het eerste deelplan van De Bosrand bestaat uit 24 luxe woningen. Onlangs stonden we met ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe, aannemingsbedrijf Kuin en alle kopers stil bij de start van de bouw van de riante drie-onder-een-kapwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Familie Van der Slot metselde symbolisch de eerste steen van hun woning, waarna er volop gelegenheid was om kennis te maken met de nieuwe buren.

Niels van Ginkel namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe: "Met De Bosrand hebben we gezamenlijk prachtige woningen weten te ontwikkelen die eer doen aan dit zeer bijzondere, parkachtige deelgebied van Landgoed in den Houte."

Informeel landschap De Bosrand

"Landgoed in den Houte is ontworpen als een samenhangend landschapspark met een grote variëteit aan woningen," vertelt stedenbouwkundige Renzo Veenstra (RRog). "Het plan versterkt de oorspronkelijke kenmerken van het historische Sint Bavo, een instellingsterrein dat werd gesticht op een oude strandwal in de nabijheid van het centrum van Noordwijkerhout. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de twee landschappelijke stijlen; een deel van het landgoed heeft een formele opzet van bouwblokken en lanen. Het andere deel is gelegen in de groene en bosrijke zoom van het plan en kent een informele opzet. De Bosrand is onderdeel van deze informele landschappelijke zoom."

Ontworpen met oog voor detail

Door in de architectuur van de woningen een zeer eigentijdse uitstraling te combineren met een ingetogen karakter heeft KOW architecten gestreefd naar een ontspannen woonmilieu. Uniciteit is hierbij het sleutelwoord: door de variantie aan schakeling en kapvorm is ieder woningtype uniek.

Hein Trebbe jr. namens ontwikkelcombinatie Novaform-Trebbe is blij met de volgende stap op Landgoed in den Houte. "Stap voor stap krijgt Landgoed in den Houte steeds meer vorm. Dit is en wordt een gevarieerde leefomgeving waar prettig, gezond en duurzaam leven en wonen hand in hand gaan en bereikbaar is voor een brede doelgroep."

Wij wensen alle kopers een voorspoedige bouw en veel woongeluk in De Bosrand toe.

Over Landgoed in den Houte

Landgoed in den Houte is gesitueerd op het Bavo-terrein. Dit terrein deed in de periode 1914-2014 precies een eeuw lang dienst als psychiatrisch ziekenhuis. 'De Bavo' was een belangrijke werkgever en economische factor in Noordwijkerhout, totdat het terrein voor de zorg niet langer nodig was. Door de herontwikkeling naar een groen woonmilieu met een diversiteit aan woningen zal het Bavo-terrein weer blijvend waarde toevoegen aan de kern van Noordwijkerhout. Landgoed in den Houte brengt de bestaande landschappelijke structuren opnieuw tot bloei. De Engelse tuin wordt hersteld en de Bavo-sloot ontwikkelt zich tot een meanderende waterloop in een doorlopend parklandschap. Het herstel van de Engelse tuin is een project onder het Gebiedsprogramma B(l)oeiende Bollenstreek. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Holland Rijnland en de provincie Zuid-Holland. De architectuur voor de woningen is geïnspireerd op de historische gebouwen van het Bavo-terrein en de historie van de bollencultuur. Inmiddels zijn er ruim 250 woningen en appartementen opgeleverd en zijn er momenteel ruim 170 woningen in aanbouw op Landgoed in den Houte. In totaal komen hier ongeveer 700 woningen en appartementen bestemd voor de sociale huur, vrije sector huur en verkoop. De transformatie van het voormalige klooster behoort ook tot de herontwikkeling.

Impressies De Bosrand deelplan 1

Nieuwsoverzicht
Deel dit verhaal